Lupșanu, Iezerul Călărași, Călărași, Silistra, Barajul Antimovo și Tutrakan

Acest pachet turistic se adresează tuturor pasionaților de pescuit, dar este mai potrivit unor grupuri turistice – familiilor, seniorilor sau tinerilor, organizați fie în mod informal, fie în cadrul unor activități de grup de tipul team building-urilor pentru companii sau alte organizații.

Acest pachet este recomandat pentru un sejur de 3 zile. Recomandăm trecerea frontierei cu bacul pe la Călărași-Silistra. Este un traseu potrivit atât pentru pasionații de pescuit recreațional și nu numai. Pasionații de pescuit se pot bucura de o experiență completă dacă fac o oprire la malul Dunării pentru a pescui în fluviu. Pentru pescarii care nu doresc cazare în zona Antimovo cea mai potrivită recomandare este localitatea Tutrakan.

Acest pachet turistic se adresează tuturor pasionaților de pescuit, dar este mai potrivit unor grupuri turistice – familiilor, seniorilor sau tinerilor, organizați fie în mod informal, fie în cadrul unor activități de grup de tipul team building-urilor pentru companii sau alte organizații.

Acest pachet este recomandat pentru un sejur de 3 zile. Recomandăm trecerea frontierei cu bacul pe la Călărași-Silistra. Este un traseu potrivit atât pentru pasionații de pescuit recreațional și nu numai. Pasionații de pescuit se pot bucura de o experiență completă dacă fac o oprire la malul Dunării pentru a pescui în fluviu. Pentru pescarii care nu doresc cazare în zona Antimovo cea mai potrivită recomandare este localitatea Tutrakan. 

Dintre cele 3 zile necesare parcurgerii acestui traseu recomandăm ca turiștii români să petreacă 2 zile în Bulgaria iar turiștilor bulgari să petreacă 2 zile în România.

 În comuna Lupșanu se află locurile Lupșanu 1 și Lupșanu 2.
Pe balta Lupșanu 1 sunt următoarele taxe:
– Pescuit de zi (06:00 -18:00) – 70 lei/12h;
– Pescuit de noapte (18:00 – 06:00) – 70 lei/12h;
– Taxa pe 24h – 120 lei;
Se pot reţine:
-Partida 12h: 5 kg de crap/cteno si 5 kg caras, plătica, roşioara; 
-Partida 24h: 8 kg de crap/cteno si 8 kg caras, plătica, roşioara; 
– crapul si cteno de peste 5 kg se elibereaza obligatoriu; eliberarea capturilor este recompensata cu partide de pescuit gratuit;
– se poate pescui cu max. 5 scule de pescuit;
Iezerul Călărași este o arie de protecție specială avifaunistică situată în județul Călărași, în comuna Cuza Vodă. Este o arie naturală ce se întinde pe o suprafață de 2877 ha, în partea central estică a județului Călărași, ocupând malul stâng al Dunării, în zona în care Brațul Borcea se desparte de aceasta. Iezerul Călărași se află lângă drumul național DN31 care leagă orașul Călărași de localitatea Grădiștea. 
Iezerul Călărași a fost declarat arie protejată în anul 2004, prin HG nr. 2151. Din iulie 2012 rezervația naturală este protejată prin Convenția Ramsar ca zonă umedă de importanță internațională. 
Rezervația dispune de multe tipuri de habitate: mlaștini, turbării, râuri, lacuri, terenuri arabile cultivate, stufărișuri și pajiști, ce asigură condiții prielnice de viață pentru mai multe specii de viețuitoare, îndeosebi păsări migratoare: lebăda de iarnă, barza albă, chira neagră, gârlița mare, gâsca cu piept roșu, prundașul de sărătură, egreta mică, egreta albă și multe alte specii. 
Relieful din rezervație, precum și speciile de păsări protejate pot oferi turiștilor o experiență deosebită. În plus, pasionații de pescuit pot prinde crap și caras, în afara perioadei de prohibiție. Taxa de pescuit pentru o persoană este de aproximativ 60 lei/12 h. Pentru înnoptare recomandăm cazarea în orașul Călărași, unde există 11 unități de cazare, cu peste 200 locuri de cazare și 32 unități de servit masa. Pentru pasionații de pescuit recomandăm cazarea în cadrul pensiunilor deoarece acestea pun la dispoziția turiștilor bucătării utilate în care aceștia pot curăța și prepara peștele prins. Turiștii au de ales între 6 pensiuni. 
 
Orașul Călărași este recunoscut pentru Festivalul Dunării Călărășene care se organizează în luna septembrie în Parcul Dumbrava. Principalul obiectiv al acestui festival este promovarea pescuitului ca și mod de relaxare și petrecere a timpului liber de-a lungul Brațului Borcea, principala atracție naturală a Județului Călărași. În cadrul acestui festival sunt concerte cu muzică populară și numeroase standuri cu preparate din pește. 
Cei care sunt pasionați de muzica electronică pot opta pentru 3SOF Festival. Acesta este organizat vara la Călărași. Acest festival are loc pe 10 km de plajă pe o insulă pe Dunăre în apropierea Hotel Baden. Festivalul cuprinde 3 zile de muzica electronica (deep-house / tech-house / minimal) în natură, departe de lume, în mijlocul Dunării. Mai multe informații despre acest festival sunt disponibile la https://3sof.com/. Pentru a șaptea ediție a 3SOF Festival coordonatele sunt următoarele: 27, 28, 29 iulie 2019 în Pădurea Chiciu, în apropiere de punctul de trecere cu feribotul Ostrov, Călărași, România.
În Călărași se mai organizează anual și Festivalul ”Flori de mai”, Festivalul internațional de folclor „Hora mare” și Festivalul naţional de muzică folk „Chitara Dunării”.
Brațul Borcea, pe care se afla amplasat municipiul Călărași, are 99 km lungime. Punctul de trecere al Dunării cu ferryboat-uri de la Călărași – Silistra este un excelent loc pentru promenadă sau pentru a face poze. Totodată, este un loc oportun pentru plimbări cu ambarcațiuni atât pe Dunăre cât și pe brațul Borcea. Brațul Borcea reprezintă și un loc excelent pentru pescarii specializați în ape curgătoare. 
În Călărași sunt peste 30 de obiective turistice: Grădina Zoologică Călărași, Ostrovul Pisica, Păcuiul lui Soare / Ruinele cetății Vicina, Muzeul Dunării de Jos, Situl arheologic de la Călăraşi, punct „Grădiştea Călăraşi”, Parcul municipal Călărași, Palatul Prefecturii, Parcul florilor, Plaja Mare, Plaja Tineretului, Catedrala Sf Nicolae, Biserica Volna, Sala Polivalenta Ion Neagu, Stadionul Ion Comșa, Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” – „Biserica Alexe”, Sala Barbu Știrbei a Centrului Județean de Cultură, Statuia Carol I, Monumentul Eroilor, Statuia Mihai Eminescu, Bustul lui Eugen Cialîc, Statuia lui Ionel Brătianu, Casa Ana și Marinache Popescu, Casa Demetriad (azi Biblioteca Județeană), Casa Atanase Petrescu, Statuile din metal, Poșta veche, Biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva” și clădirea care adăpostește Arhivele Statului. 
În orașul Călărași există 11 unități de cazare, cu peste 200 locuri de cazare și 32 unități de servit masa. Pentru pasionații de pescuit recomandăm cazarea în cadrul pensiunilor deoarece acestea pun la dispoziția turiștilor bucătării utilate în care aceștia pot curăța și prepara peștele prins. Turiștii au de ales între 6 pensiuni.
Silistra sau Dârstor (română Dârstor, în bulgară Силистра Silistra, latină Durostorum, turcă Silistre) este un oraș port la Dunăre, în nord-estul Bulgariei. Este centrul administrativ al districtului Silistra. Orașul a aparținut Țării Românești în timpul lui Mircea cel Bătrân (probabil și al lui Vlad Țepeș pentru scurtă vreme). A fost anexat de România după al Doilea Război Balcanic. A fost parte componentă a României din 1913, până în 1940, când a fost returnat Bulgariei în urma Tratatului de la Craiova, tratat impus de Puterile Centrale. În Silistra sunt 16 obiective turistice (Rezervația arhitecturală și arheologică națională „Durostorum-Drustar-Silistra”, Parcul de coastă Silistra, Muzeul Arheologic din Silistra, Muzeul Etnografic din Silistra, Cetatea Mezhidi Tabia, Rezervația Biosferei Srebarna, Temple „Sf. Petru și Pavel „, Sfânta Antichitate Mormântul Roman, Vilă romană, Bazilica Patriarhala Drastar din sec. IX – XIV, Zidul Fortificației de Nord, Cetatea de Sud, Moscheea Kurshumlu, Biserica apostolică armeană „Surp Astidzazzin”, Mormântul rabinului evreu Eliezer Papo și Galerie de artă) ,11 unități de cazare și 25 de unități de servit masa. Unitățile de cazare oferă o capacitate de cazare de peste 600 locuri (în total) și o gamă diversificată de servicii, în funcție de dorințele și posibilitățile financiare ale turiștilor – atât hoteluri de 5 stele, cât și hoteluri de 1 stea sau apartamente individuale.
Barajul „Antimovo” este situat la 10 kilometri est de orașul Tutrakan (Turtucaia) și în imediata apropiere a zonei Hanul din Antimovo, fiind cel mai mare teritoriu din zonă. Este situat în apropiere de satul Antimovo, care, în ciuda locației sale superbe pe un platou deasupra lacului, are mai puțin de 30 de locuitori. Barajul Antimovo este un excelent loc de pescuit. Aici se poate pescui crap, caras, cteno, roșioară, guvid, babușcă sau novac contra unei taxe de aproximativ 5 leva. Înnoptarea se poate face în orașul Tutrakan, care pune la dispoziția turiștilor 4 hoteluri cu peste 50 locuri de cazare și 4 unități cu de servit masa. În acest oraș sunt 7 obiective turistice: Muzeul etnografic – pescuitul dunărean și construcția de bărci, Muzeul istoric Tutrakan, Galeria de Artă Tutrakan, Antique Castelo – Transmarica , Ansamblul arhitectural „Ribarski Mahala”, Memorial complex Mormântul Militar  și Catedrala Sf. Nicolae. 
Tutrakan este un oraș port la Dunăre în districtul Silistra din nord-estul Bulgariei. Orașul se află pe malul drept al Dunării, la 58 km est de Ruse și 62 km vest de Silistra. Pe malul opus se află orașul românesc Oltenița. Acest oraș este recunoscut pentru cartierul pescăresc și întreaga istorie a așezării are o strânsă legătură cu pescuitul. 
Dată fiind perioada scurtă pe care o presupune parcurgerea traseului stabilit în cadrul acestui pachet turistic, recomandăm ca una dintre înnoptările turiștilor români să se facă în orașul bulgar Tutrakan. În acest fel, românii se pot bucura de un timp suplimentar petrecut pe teritoriul bulgar, în care pot explora mai mult patrimoniul tangibil și intangibil din zonă, bucurându-se astfel de o experiență completă.
Este necesar ca acest pachet să fie promovat în perioadele în care nu este declarată perioada de prohibiție, pentru ca pasionații de pescuit să se poată bucura de activitățile specifice, fără constrângerile legale. Astfel, pachetul turistic nu va fi promovat în intervalul 26 aprilie – 9 iunie inclusiv.